Darázsirtás a Velencei tónál azonnal!

Velence-tavi darázsirtó gyorsszolgálat

darázsirtás elérhetőség  E-mail

  darázsirtás telefon 0620-9-363636

 

   Igény esetén hétvégén is végzünk darázsirtást a Velence-tavi nyaralókban


Darázsirtás Velence

Darázsirtás Kápolnásnyék

Darázsirtás Gárdony

Darázsirtás Velence-bencehegy

Darázsirtás Velencefürdő

Darázsirtás Sukoró

Darázsirtás Pákozd

Darázsirtás Dinnyés

Darázsirtás NadapDarázsirtásra akkor gondolunk amikor repkednek a ház körül a nemkívánatos darazsak. Gyermekeink játszanak az udvaron és aggódunk értük, nehogy darázscsípést szenvedjenek!

Hol végezzük legtöbbször a darázsirtást?

 Darázsirtó szakemberek tapasztalatai alapján tudjuk hogy gyakran költöznek padlásokra, cserepek alá a tetőn. Megtaláljuk fészküket fa odvában vagy a földben is.  Gyakran költőznek a panelházak erkélyeire vagy a szellőző nyílásokba is.

Mikortól hívnak minket darázsirtást végezni?

 Amikor az idő melegre fordul napfényes szélmentes időben szívesen mennek ezek a rovarok táplálékszerző útra. A hideg idő beálltáig folyamatosan találkozunk velük. Aki veszi a fáradságot és egy kis időt szán rájuk, és a kertbe kiülve figyeli mozgásukat hamar rájön van e darázsfészek a közelben. A darazsak mindig a fészek közelében landolnak és egy nyíláson át mennek a fészekbe.  Sokszor rosszul jár  az aki tapasztalat és szaktudás nélkül darázsirtást akar végezni! Darázsfészek elpusztítása nélkül nem szüntethető meg a darázsinvázió! A fészküket rendkívül hevesen védő darázscsapat azonnal támad  ha veszélyt éreznek. A darázsirtáshoz nélkülözhetetlen a tapasztal darázsirtó szakember.
 
Mérgezett szúrások: a méhek és darazsak szúrása veszélyesé is válhat, ha allergiás reakciót váltanak ki. A lódarázs szúrása mindig veszélyes, elsősorban gyerekeknél életveszélyessé váló tüneteket is okozhat.

Méh- és darázscsípés
 
Hazánkban nagyon sok, különféle méh él, leggyakrabban a mézelő méh szúrásával találkozhatunk. Háromágú fullánkja végén visszahajló horgok vannak, ezért a szúrás után a fullánk a bőrbe szakad. A fullánk belsejében méregcsatorna vezeti a mérget a sebbe. Egy méhnek, kb. 0,3 mg méreganyaga van, melynek kb. negyedét fecskendezi a sebbe. A méreg bonyolult összetételű vegyi anyag, a gyógyászatban is alkalmazzák. A szúrás helyén azonnal fájdalmas duzzanat keletkezik, ami egy-két nap múlva nyomtalanul eltűnik. Több szúrás, illetve egyéni érzékenység esetén hasmenés, hányás, látási zavarok, szívdobogás, ájulás jelentkezhet. A szájban, illetve a gége körüli szúrás helyén keletkező duzzanat beszűkítheti a légutakat, ezért ilyen esetekben orvoshoz kell fordulni.
A darázs szúrása hasonló tüneteket okozhat, vannak, akik a méh szúrására nem, de a darázs szúrására érzékenyek lehetnek. A darázs fullánkja nem szakad a sebbe, ezért a szúrás helyén nem találjuk meg.
Legveszélyesebb a lódarázs szúrása, ha ilyen eset fordul elő, ajánlatos orvoshoz fordulni.

 
Hogyan előzzük meg a méhszúrást?


Leggyakrabban olyankor fordul elő, ha rálépnek, vagy hirtelen megzavarják a méhet a táplálkozásában. Ne járjunk mezítláb a virágos réten, ne nyúljunk óvatlanul a szabadban hagyott gyümölcshöz, a lehullott gyümölcsöt is óvatosan szedjük össze.
 
Krém és kalcium a darázscsípés ellen


Fullánkok és szövődmények
A nyár folyamán elözönlik környezetünket a különböző rovarok, melyek olykor-olykor bizony bennünket, embereket sem kímélnek. Ám míg a szúnyog csípése – a velejáró iszonyatos viszkető érzést leszámítva – különösebb gondot nem okoz, a méhek és darazsak támadása fájdalommal jár, sőt nem egyszer égő daganatot hagy, vagy rosszabb esetben szövődményt okoz. A darázscsípés kellemetlen velejáróinak csökkentése, és az esetleges következmények elkerülése érdekében ajánlatos antihisztamin tartalmú krémet és kalcium pezsgőtablettát magunknál tartani, tanácsolja dr. Marx Gyula háziorvos, akit a méh- és darázscsípés kezelési tudnivalóiról faggattunk.
– Az egyszerű darázscsípés nem igényel orvosi ellátást. Egyszerű csípésen azt értem, amikor helyi reakció, gyulladásos tünet jelentke
zik a bőrön a rovarcsípés helyén. Amíg ennél több panasszal nem jár a rovarcsípés, nem szükséges orvoshoz fordulni, elegendő az otthoni ellátás. 

Hogyan orvosoljuk házilag a darázscsípést?


  Leggyakrabban a recept nélkül kapható Fenistil gélt ajánljuk a pácienseknek, mellyel napi két–három alkalommal kell bekenni a csípés helyét egészen addig, amíg el nem múlik. Amennyiben látványosabb tüneteket okoz a csípés, érdemes a kalcium pezsgőtablettával is megpróbálkozni, vagy esetleg valamilyen szteroin tartalmú kenőcsöt használni, bár ez utóbbi már orvosi felíráshoz kötött. Tény – én is megfigyeltem –, hogy az utóbbi időben hevesebb helyi reakciókat okoz a rovarcsípés, ám ez nem jelenti azt, hogy más kezelést igényelne. 


Vizes borogatás?


– Én személy szerint nem javaslom, mert előidézheti az elfertőződést. Elegendő, ha az említett krémmel kenegeti a páciens a csípést. Amennyiben viszont szövődmény lép fel, mindenképpen ajánlott orvoshoz fordulni. 
Milyen szövődményekről beszélek? Elég gyakori, hogy elfertőződik a
darázscsípés. Előfordulhat ez akkor, ha szennyeződés éri a csípés helyét, például egy tóban fürdik az illető. Ám gyerekeknél nem ritka, hogy a seb állandó vakarása miatt gennyesedik el a csípés. Az elfertőződés egyszerűbb esetben helyi kezeléssel, különböző antibiotikumot tartalmazó kenőcsökkel megoldható. Ezeket a kenőcsöket azonban csak orvos írhatja fel. Elsősorban a cukorbetegeknek kell a gennyes szövődménytől tartani. Külön felhívom az ő figyelmüket a csípés helyének tisztántartására! 
A másik lehetséges szövődmény, hogy allergiás valaki a rovarcsípésre. Ebben az esetben szerte a testen lehetnek kiütései a betegnek. Amennyiben tehát a helyi reakción túl a páciens testének más részein is jelentkeznek foltok, kiütések a méh- vagy darázscsípést követően, orvoshoz kell menni, mégpedig minél gyorsabban! Van a praxisomban olyan beteg, aki fulladásos rohamot kapott a rovarcsípés következményeként. Azonnali orvosi ellátást igényel tehát az allergiát kiváltó csípés. Az aktuális ellátás után pedig érdemes kivizsgálni az allergia eredetét, majd megszüntetni azt. Mindez Budapesten, egy speciális intézményben történik. 


A test mely részén a legveszélyesebb a darázscsípés?


 
Nyakon és arcon a legveszedelmesebb, hiszen ott váltja ki a csípés a leghevesebb reakciókat. Igazán veszélyessé azonban ebben az esetben is csak akkor válik a csípés, ha allergiás valaki rá. Az allergiás reakció következményeként megduzzadhat ugyanis a nyálkahártya, ami fulladáshoz vezethet. Még ennél is nagyobb gondot az jelent, ha például kerékpározás közben belélegzi valaki a rovart. Ha a száj-, vagy orrüregben megcsíp valakit a darázs, abba bele lehet fulladni. Azonnal mentőt kell tehát hívni, ha ilyen előfordul. 


Mennyire gyakori napjainkban a méh-, vagy darázscsípés okozta allergia?


– Nem túl gyakori. Praxisomban mindössze két betegről tudok, akikkel a darázscsípések szezonjában bizony foglalkozni kell. Ha őket csípi meg egy rovar, veszélyes lehet. 
Ez utóbbiakat leszámítva azonban nem kell megijedni a darázscsípéstől! Amíg szövődmény nem jelentkezik, elegendő a helyi kezelés. Inkább kellemetlenség, mint félelemre okot adó probléma a rovarcsípések ezen fajtája

 |  darázsirtás Velence |  ló darázs irtás Kápolnásnyék |  Sukoró darázs irtás    Pákozd  |   Nadap | Dinnyés | Agárd  |