Darázscsípés

 

 

 

darázsirtás elérhetőség pestcontrol@vnet.hu  darázsirtás telefon 0620-9-363636

 


 

Darázsirtás Budapest

Darázsirtás ára


Darázsirtás garanciával

Darázsirtás módszere

Darazsak

Preventív darázsirtás

 

 


 


  A darázscsípésnek több fokozata lehetséges ezért sullyossaága alapján osztályozzák

Enyhe tüneteket okozó: A darázscsípés után testen több helyen rövid időn belül   (pl. végtagokon tenyéren, talpon, ) viszketés, bőrpírosodás esetleg csalángöb jelentkezik.

Súlyosabb tüneteket okozó darázscsípés:  ismétlődő darázscsípés esetén (a méreganyag enzimeinek halmozódásának következményeként )  sejtkárosodás és szövetkárosodás, bevérzés, vérnyomásesés, fokozott bélműködés, szédülés, ájulás, légzési nehézség, vérvizelés, bénulás és beszédkiesés alakulhat ki. A rovar mérge olyan anyagokat tartalmaz, amelyek kitágítják és áteresztővé teszik az ereket, így a csípés helyén vörös vizenyő, erős fájdalom, akár viszketés jelentkezik. Az allergiás egyéneknél hirtelen kezdődő, gyorsan kialakuló, az egész szervezetet érintő, életveszélyes allergiás válaszreakcióban nyilvánul meg és a keringés, illetve a légzés összeomlása is megtörténhet.

A darázscsípésnél döntő befolyású lehet hogy a test mely részén történik

  Ha a száj  vagy nyak környékén csíp meg valakit a darázs   akkor a helyileg kialakuló duzzanat akár elzárhatja a légutat gégevizenyőt okozva, mellyel életveszélyes állapot léphet fel. Ha egyszerre sok  csípés ér valakit , akkor a vérbe jutó toxinok mennyisége összeadódva, akár allergiás reakcióhoz hasonló tüneteket válthat ki, amelyek a következők: láz, fejfájás, szédülés, hányás.