Csótányirtás    

csótányirtás telefonszáma:  Tel: 06 20 9363636    pestcontrol@vnet.hu

Hogyan kezdődik a csótányirtás?

          Csótányirtás gondolata akkor merül fel mikor megjelennek az első csótányegyedek az épületben. Tudni kell hogy a csótányok nemcsak úgy jelennek meg valahol hanem valamivel behurcolták az épületbe. Megfelelő körülményeket megtalálva aztán igen gyorsan elkezdenek szaporodni. Aki nem akar csótány irtásra pénzt költeni annak sokszor kell ellenőriznie a hazahozott élelmiszereket.  Érdemes ott is nyitott szemmel járni, annak ellenére, hogy a munkahelyek nagy részén rendszeresen folyik csótányirtás. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem történhet oda behurcolás, és a rendszeres csótányirtás ellenére, nem találkozhatunk csótányokkal. Csótányok felbukkanása esetén azonnal jelezni kell a tapasztalást, és csótányirtó szakembert kell hívni.

Csótányirtás korszerűen hatékonyan! Csótányirtás után egy új nap egy jó reggellel kezdődik! Csótányok megsemmisítése csak addig tűnik nehéznek amíg meg nem rendeli tőlünk a csótányok irtását!

 

     
     

Csótányok zavarják nyugalmát?

 Undort keltő és esetlegesen fertőzéseket terjesztő rovarok ellen csótányirtást szeretne végeztetni? Sokáig próbálta elvégezni saját maga a csótányirtást de nem sikerült? Hívjon minket a csótányirtás vonalán mi eligazítjuk és elmondjuk hogyan szabadulhat meg a csótányoktól. Minden eszközünk és tudásunk megvan ahhoz hogy megoldjuk a csótányirtásának problémáját.

 

A hatályos egészségügyi törvény szerint, a csótányirtásra kötelezettek:

Egészségügyi-, gyermekvédelmi-, oktatási intézmények, élelmiszerek-, italok előállítására, kezelésére, tárolására, szállítására, forgalmazására szolgáló intézmények, piacok, vásárcsarnokok, vendéglátó ipari egységek, tömegszállások.
 

Kik végezhetnek csótányirtást?

Csótányirtást csak az erre képesítést szerzett szakemberekkel rendelkező cégek vagy vállalkozók végezhetnek. Rendeletek szabályozzák a csótányirtó képesítés megszerzését. Sok év tanulás szükséges hogy ezen a téren a legmagasabb képesítést valaki megkapja.  . A csótányirtás csak egyik szegmense a rovarirtási feladatoknak. Csótányirtásra ma már igen korszerű és biztonságos irtószerek állnak a szakemberek rendelkezésére

Csótányirtást követően mi a feladat?

A szakszerű csótányirtást csótányirtó szakemberrel kell elvégeztetni. Azonban a csótányirtást követően az objektumot, vagy lakást használónak is van feladata a csótányirtással kapcsolatban. A permetezéses technológiával végzett csótányirtást követő takarítás során, nagy figyelemmel kell lenni a csótányirtás során, a csótányirtó szakember által kialakított méregmezőre.  Nagyon fontos figyelemmel lenni arra, hogy a csótányirtó szer hatástartóssági idejében ezt a kezelt sávot felmosni, eltávolítani nem szabad, mert azzal nagymértékben le lehet rontani a csótányirtás hatékonyságát. A csótányirtó szakember tájékoztat arról, hogy ez az alkalmazott irtószernél hány hetet jelent. A korszerű gél formulációk alkalmazásánál pedig a csótányirtást követően arra kell tekintettel lenni, hogy a kihelyezett gél ne kerüljön eltakarításra, legalább 3-4 hétig. Ha ezekre a körülményekre odafigyelünk, sokat tettünk a hatékony csótányirtás érdekében, s nagyban kiegészítettük a csótányirtó szakember munkáját, elsősorban a saját érdekünkben.

Miért nehéz a csótányirtása?A fürdőszobában és a konyhában is fölbukkanó német csótány egyetlen nősténye évente elméletileg 35000 utódot is világra hozhat. Ez a termékenység óriási evolúciós előny. Minél több utódot hoz világra, annál nagyobb az esély, hogy lesz közöttük olyan, amely ellenáll a környezeti veszélyeknek, így például azoknak a mérgeknek, amellyel megpróbálunk megszabadulni e kellemetlen lakótárstól.

A csótány rendkívül igénytelen. Noha meleg vidékekről származik, meglehetősen jól alkalmazkodott a hűvösebb éghajlathoz is. Természetesen itt is igyekszik jó meleg, nyirkos, zárt helyen átvészelni a telet. Ideális élőhelyet talált a sokemeletes lakótelepi házakban.

Mindenevő. A morzsáktól a fogkrémig, a ragasztótól a hajszálig mindent elfogyaszt, de sokáig bírja a koplalást is.
A
csótányok legalább annyire híresek menekülési képességükről, mint szaporaságukról. Két princetoni kutató, Dima Rinberg és Hanan Davidowitz most kiderítette, hogyan érzékelik a rovarok a közeledő veszélyt. A titok kulcsa az állat potrohán levő aprócska szőrszálakban rejlik, amelyekkel a legkisebb légmozgást is észlelik. „A közeledő támadó mozgásának irányát az általa keltett légmozgásból határozzák meg, és az ellenkező irányba menekülnek – mondta Davidowitz. – Azt vizsgáltuk, hogyan különbözteti meg a támadó keltette szellőt a természetes légmozgásoktól.”


Cégünk részletes weblapját ITT megtekintheti.